17
08/2010
2

3. nap Albánia forever

 Reggel 7 óra egy albániai kemping éttermének teraszán, egy nagyon szép hegyi tó partján. Szabolcsék hajnalban pont a sátram mellett kezdtek el futómûvet szerelni, úgyhogy lesz idõm megírni a ma reggeli posztot. 

Az elsõ napi nulla pont után vasárnap már 4-5, tegnap meg még több pontot szereztünk. Nehéz megmondani, mert a szervezõket nehéz olyan pillanatában elkapni, amikor van kedvük versenybíróskodni. Mire megérkezünk, õk általában már keményen isznak, szerintük nekünk is így kéne tennünk, kell majd a rutin Grúziában. Az ottani helyi erõk pálinkáját nehéz megúszni állítólag. 
 
A tegnapi nap elég brutál volt, a hegyi utakon kb 25km/h-val lehetett haladni, úgyhogy az új taktikát alkalmaztuk: behúztunk néhány pontot rögtön az elején, majd kerestünk egy levágást, és elszáguldottunk a célig, majd visszafelé haladva még megkerestük az utolsó feladatokat. Így elkerültük, hogy a szintidõbõl kicsúszva nullás napot zárjunk.
Fontos navigációs eszköznek bizonyult a térkép+GPS kombó mellett a gonoszságelemzõ is: elképzeljük Szabolcs (a pálykakiírást végzõ szervezõ) gonosz vigyorát egy-egy helyzetben. Például a követett hegyi út egy ponton átvált frissen aszfaltozott, széles sztrádába. Ugyanitt van egy letörés a völgybe, egy eddiginél is durvább kátyús, meredek zergecsapás. Na itt teljesen biztosan le kell menni a völgybe, bármit is mondjon a navi meg a térkép (háttérben sátáni Szabolcs-vigyor).
 
Két másik Pajeros csapattal megyünk konvojban, igen jó arcok, és még nescaféjuk is van (luxus!), és mindig van alkalom megállni, megtanácskozni az aktuális helyzetet, taktikát váltani, elszivni egy cigit és sztorizni. Kezd nyaralás jelleget ölteni a dolog.
 
Ma 540 km, részben Albánia, utána Görögország, kis civilizációt, jobb utakat várunk, és este 6-ra be kell érni. Jó hir, hogy csak 8 feladat van. Megyek is, és megetetem az átkozott Garminnal a pontokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csontbrigad.blog.hu/api/trackback/id/tr992227173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pipeti 2010.08.17. 13:53:15

Hajra! Egyre jobban erdekel az utvonal, hogy honnan jon ossze a 7000 km. :)

mindentlat 2010.08.22. 10:08:18

Sziasztok! Tegnap lejöttetek a navigációs térképről :( ! Sajnálom, hogy tőlem kell megtudni, hogy immár 24 órája, egy nagy kékségben bolyongtok, legalábbis innen nézve. :)
Ügyesek vagytok. Csak így tovább. Viki és Ábel
süti beállítások módosítása